Back on your feet

Praktijk Marjoleine Benjamens

Wereldvrede dag

| Geen reacties

Er zijn vandaag een heleboel initiatieven voor gezamenlijke meditaties, wandelen voor vrede, zingen en dansen voor vrede. Ik geloof dat vrede niet met geweld bereikt kan worden. Als we op kleine schaal in ons eigen leven meer vrede creëren helpt dat ook op grotere schaal.

Vrede met jezelf, je situatie en de mensen om je heen maken dat je cellen open gaan en beter functioneren.Een maniet om meer vrede in jezelf te vinden is het doen van de MIR-Methode. Hiermee vul je je basisbehoeften zoals liefde, zelfwaardering, respect en veiligheid aan. Op mijn website en op www.mirmethode.nl vind je meer informatie.

Twee jaar geleden hoorde ik op een cursus Medische basiskennis over Ho O Pono Pono. Dit is een oude Hawaïaanse manier van verzoening en vergeving. Onderstaand een samenvatting van een artikel over Ho O Pono Pono op Happy News. Het volledige artikel kan je vinden op http://www.happynews.nl/2010/01/22/hooponopono/#.VB7PAxawS6U

“Er is een therapeut in Hawaii die een hele afdeling criminele psychiatrische patiënten genas — zonder ze ook maar een keer persoonlijk te hebben ontmoet. De psycholoog hoefde maar het dossier te bestuderen van een patiënt van die afdeling en vervolgens in zichzelf te kijken hoe hij de ziekte van die persoon had gecreëerd. Als hij vooruitgang boekte in zijn eigen genezing, genas de patiënt.
Zijn naam is Dr. Ihaleakala Hew Len.Hij heeft vier jaar lang voor het Hawaiiaanse Staats Hospitaal gewerkt. Die afdeling waar zij de criminele psychiatrische patiënten hielden was gevaarlijk. Maandelijks vertrokken er psychologen. De staf had een groot ziekteverzuim, of bleef eenvoudig weg. Uit vrees om aangevallen te worden door patiënten liepen de mensen met hun rug naar de muur door die afdeling heen. Het was geen prettige plaats om te leven, te werken of te bezoeken. Hij kwam overeen dat hij een kantoor zou hebben en dat hij hun dossiers zou doornemen. Terwijl hij die dossiers bekeek, werkte hij aan zichzelf. En terwijl hij werkte aan zichzelf, begonnen de patiënten te genezen.  Na enkele maanden werden patiënten die geboeid dienden te worden  toegestaan om vrij rond te lopen. Andere die zware medicijnen moesten gebruiken kwamen van hun medicijnen af. En degenen die geen kans hadden om ooit nog ontslagen te worden werden vrijgelaten. De staf begon er plezier in te hebben naar het werk te komen. . Uiteindelijk was er meer staf dan nodig  doordat patiënten ontslagen werden en de volledige staf  op het werk verscheen. Vandaag de dag is deze afdeling gesloten.”

Het enige dat je hoeft te doen is het uitspreken van deze zinnetjes:
‘ik hou van je’
‘het spijt me’
‘vergeef me alsjeblieft’
‘dank je wel’.
Wanneer je zegt ‘ik hou van je’, stuur je onvoorwaardelijke, helende liefde naar jezelf en naar het universum;
Dan zeg je ‘het spijt me’, waarmee je aangeeft 100% verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie;
Daarna volgt ‘vergeef me alsjeblieft’, waarmee je vergeving vraagt voor de imperfectie in je leven, specifiek of algemeen;
Tot slot ‘Dank je’, bedank je het universum voor de mogelijkheid om de situatie te helen. Dankbaar zijn is de meest krachtige energie om meer van het goede naar je toe te halen!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


een × een =