Back on your feet

Praktijk Marjoleine Benjamens

Pijn als wegwijzer

| Geen reacties

Emotionele pijn is een wegwijzer. De pijn werkt als signaal dat er iets niet goed stroomt.

Als iemand iets tegen je zegt wat pijn doet, waar je verdrietig van wordt of op een andere manier geraakt, dan heeft dat te maken met een eerdere ervaring waarin dat gevoel een rol speelde.

Zolang je dat eerdere gevoel niet verwerkt hebt, zal je iedere keer opnieuw geraakt worden in dezelfde pijn. Een helende reis of journey helpt je om de pijn alsnog te doorvoelen en los te laten.

Als je de pijn toe kan laten en jezelf toe kan staan deze te voelen, kan je ook voelen wanneer er in je leven iets gebeurde dat de pijn veroorzaakte.  Misschien is het niet één keer in je leven geweest maar meerdere keren. Al die pijn heb je opgeslagen of vastgezet.      Onze emoties zijn als kleine kinderen die onze aandacht willen en gekoesterd willen worden.

En zelfs als je iets wat eerder gebeurt is, hebt verwerkt dan kan het zijn dat je een tijd later er toch nog eens naar moet kijken omdat je onderbewustzijn je laat verwerken wat je op dat moment kan verwerken. Soms kan een tijd later pas op een dieper niveau de emotie verwerkt worden. Je hoeft bij een helende reis niet bang te zijn dat er dingen naar boven komen die te heftig zijn of die je niet aankan. Je onderbewustzijn brengt naar boven wat voor jij nu aankan.

Een paar weken geleden werd ik geraakt door een opmerking die nogal bot overkwam. Het was weer tijd voor een helende reis!

Bij deze reis bleek dat er nog patronen en overtuigingen waren waar ik naar leefde en die ik keer op keer herhaal en die nu doorbroken mochten worden.

Als je meer wilt weten over welke patronen ik bedoel, stuur me gerust een mail, dan stuur ik je uitleg over het soort patronen en overtuigingen die ik bedoel.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


1 × vier =