Back on your feet

Praktijk Marjoleine Benjamens

Lentemoeheid

| Geen reacties

Het is Lente. Je zou denken dat we allemaal genieten en dat alle sombere gevoelens voor zover ze aanwezig waren nu voorbij zijn. Deze week hoorde ik meerdere mensen zeggen dat ze zo moe zijn en last hebben van lentemoeheid. En daarmee bedoel ik niet dat we al genoeg van de lente hebben! Maar echte moeheid, slecht slapen, geirriteerdheid en soms depressieve gevoelens.

Lentemoeheid komt soms omdat we te weinig groenten en fruit in de winter hebben gegeten, we kunnen een tekort hebben aan mineralen en/of B vitamines. Als het niet alleen lichamelijke vermoeidheid is maar gepaard gaat met licht depressieve gevoelens en somberheid zijn er behalve meer groenten eten een aantal dingen die je kan doen.

Meer bewegen helpt ! Ook als de sportschool geen optie voor je is, kan een half uurtje buiten bewegen per dag wonderen verrichten. Ook meerdere korte wandelingen op een dag in plaats van een half uur achter elkaar maken dat je meer vitamine D opneemt. Een tekort aan vitamine D beinvloedt het serotoninegehalte en kan leiden tot depressieve gevoelens. Je kan dus een oppepper krijgen van meer bewegen.

Bach Bloesemremedies kunnen je helpen om meer in balans te komen als je je depressief voelt. Bach Bloesem remedie Mustard is voor een plotselinge depressie, die zomaar uit de lucht komt vallen en ook even plotseling weer verdwijnt. Deze neerslachtigheid kan vrij hevig zijn. Het is te vergelijken met een koude, donkere mist die neerdaalt en alle blijmoedigheid doet verdwijnen. Degene die dit overkomt wordt er volledig dor overspoeld en is niet in staat deze mistroostigheid van zich af te schudden.

Het positieve vermogen van Mustard :
terugkeer van vreugde, ondersteund door innerlijke stabiliteit en vrede die noch onder goede, noch onder slechte omstandigheden kunnen worden verstoord.

Er zijn nog andere Bach Bloesem Remedies die kunnen helpen bij somberheid, geirriteerdheid en bij vermoeidheid, neem bij twijfel over welke remedie gerust contact op.  Ik kan een gebruikersflesje voor je maken waar je een maand mee doet en waar tot 7 remedies tegelijk hun werk kunnen doen.

Ook de MIR-Methode kan ingezet worden bij vermoeidheid en/of depressie. Hierover volgende keer meer.

Mustard

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


twee × 1 =