Back on your feet

Praktijk Marjoleine Benjamens

Donald Trump en Hillary Clinton; Welke Bach bloesem remedies passen bij hun karakter?

| Geen reacties

beech

oak

Bach bloesem remedies zijn gemaakt van bloemen en planten en kunnen je helpen bij tijdelijke emoties of gemoedstoestanden waar je last van hebt. Ze helpen door kwaliteiten/eigenschappen in je naar boven te halen die er wel zijn maar waar je niet altijd bij kunt. Er zijn echter ook 1 of 2 karakter remedies die bij onze persoonlijkheid passen en die we regelmatig in ons leven nodig hebben.
Welke hebben Donald en Hillary nodig?

Donald heeft veel kritiek op de huidige regering van Amerika en op Hillary, hij wil hard optreden tegen asielzoekers en mensen die naar Amerika vluchten voor een beter leven.
Zijn karakterremedie is Beech

Als je Beech nodig hebt, heb je de neiging mensen of dingen uiterst streng, arrogant en kritisch te beoordelen.
Je ergert je snel aan gebaren, spreekgewoontes of onvolkomenheden van mensen. Je kan je niet inleven in de situatie van een ander, omdat je eigen gevoelens volledig geblokkeerd zijn. Je projecteert sterk je eigen angsten en afwerende gevoelens naar de buitenwereld en je hebt moeite je blik naar binnen te richten.

Als hij Beech in zou nemen :
De bloesemremedie Beech maakt je tolerant, gevoelig en verdraagzaam en laat je het leven vanuit een breder perspectief bekijken. Helpt je bij je eigen gebreken te blijven. Geeft acceptatie en begrip voor het anders-zijn van anderen. Je leert goede bedoelingen te waarderen, ook al is het resultaat niet altijd optimaal. Je projecteert het positieve van anderen in jezelf terug, waardoor een besef van verbondenheid, harmonie en zielsverwantschap ontstaat. Je gaat steeds meer de ‘eenheid in verscheidenheid’ onderkennen. Doordat het contact met de eenheid wordt hersteld ervaar je meer blijdschap en kleur in je leven.

En nu Hillary…
Bij Hillary zijn er 2 karakterremedies waar ik aan denk. Ik zal er 1 hieronder uit de doeken doen.

Hillary heeft groot verantwoordelijkheidsgevoel en gaat door ook als ze zich niet fit voelt. Ze heeft een longontsteking genegeerd en dacht ik red het wel. Dit is gedrag wat bij Oak hoort.

Iemand die Oak nodig heeft ziet het leven als een aanhoudende strijd en werkt uit plichtsbesef.
Laat ondanks tegenslagen of moeilijke situaties, de moed nooit zakken. Gaat door tot ze ‘erbij neervalt’ en overschrijdt zo haar eigen grenzen. Is de steunpilaar in de familie of op het werk. Neemt het werk van anderen uit handen, als zij dit niet aan lijken te kunnen. Put voldoening uit de vreugde die het anderen kan schenken, maar vindt het moeilijk om zelf hulp te vragen en wil aan de hooggespannen verwachtingen van de omgeving voldoen. Ontzegt zichzelf pauzes of vakantie om nieuwe energie op te doen.

Als Hillary Oak in zou nemen :
De bloesemremedie Oak geeft kalmte, uithoudingsvermogen en standvastigheid. Laat de spanning in je lichaam verminderen, waardoor de energieën weer soepeler en vrijer kunnen stromen. Je levensvreugde en speelsheid komen terug en je komt weer in contact met je gevoel en emoties. Je vitaliteit groeit waardoor je je geleidelijk aan weer ‘zo sterk als een eik’ voelt. Geeft ook kracht in het herstelproces bij langdurige ziekten om therapeutische maatregelen, zoals bewegingsoefeningen, goed vol te kunnen houden.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


zes + een =